Luka Volk

 |  Mladina 36  |  Družba

Maščevanje Andreja Graha Whatmougha

Sodišče je odločilo, da je bila razrešitev Natalije Gorščak, nekdanje direktorice TV Slovenija, nezakonita

Natalija Gorščak, nekdanja direktorica TV Slovenija, ki je bila po mnenju sodišča razrešena na nepraven način. To funkcijo danes upravlja Uroš Urbanija.

Natalija Gorščak, nekdanja direktorica TV Slovenija, ki je bila po mnenju sodišča razrešena na nepraven način. To funkcijo danes upravlja Uroš Urbanija.
© Uroš Abram

Z imenovanjem Andreja Graha Whatmougha na položaj generalnega direktorja RTV Slovenija januarja lani se je začelo temeljito pometanje po javnem zavodu. Po poskusu menjave tedanje urednice informativnega programa Manice Janežič Ambrožič, ki je kasneje zaradi pritiskov s položaja vseeno odstopila, je bila kmalu zatem – predvsem zato, ker Janežič Ambrožičeve ni hotela zamenjati in se je večkrat postavila na stran urednikov in novinarjev – na vrsti tedanja direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak. Zdaj, skoraj leto zatem, ko je na dom prejela sklep o svoji razrešitvi, je delovno sodišče ugotovilo, da je bila ta nezakonita.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.