Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Operacija uspela, pacient umrl

Danes je nov dan / Wikimedia Commons

Danes je nov dan / Wikimedia Commons

Ob fiasku v Celju, ko so v bolnišnici zamenjali identiteto dveh pacientov, je odstopilo vodstvo, odstop pa je pripravljen ponuditi tudi zdravstveni minister Bešič Loredan. Da je ob vsej "digitalizaciji" taka napaka mogoča, je resda nepredstavljivo, njene posledice pa tragične, a vendarle gre za nezlonamerno zmoto, ne pa za premišljeno potezo.

V tem trenutku ni jasno, če bo minister uradno ponudil odstop, in, če da, ali ga bo predsednik vlade sprejel. Jasno pa je, da Bešič Loredan odstopa ni ponudil recimo zaradi nezmožnosti preprečitve gradnje zasebne bolnišnice s tako rekoč javnim denarjem. Ali pa zato, ker se kljub zavzemanju za kakovostno javno zdravstvo popoldne sam udinja kot zasebnik. Ali nemara celo zato, ker sta vlada in ministrstvo pozabila na obljubo o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Če bo tragična napaka v celjski bolnici povod, da na ministrstvu zapiha svež veter, ni samoumevno, da bo na smetišče zgodovine odpihnil tudi klientelistične zasebniške interese!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.