Uredništvo

 |  Politika

To je najraje počel Janša in le upamo lahko, da kaj takega ne piči kmalu tudi Goloba

IZJAVA DNEVA

"Slovenija ne more zmagovati kot država, če je ves čas v krču, se ves čas ukvarja z drugimi in se ves čas pritožuje, da ji drugi delajo krivico. Tako znotraj kot zunaj. To je najraje počel trikratni šef vlade Janez Janša in le upamo lahko, da kaj takega ne piči kmalu tudi Roberta Goloba. Da ne bo začel razlagati, kako delajo noč in dan, kako delajo vse, da bi nam bilo bolje, in se razdajajo na celi črti, drugi pa jim mečejo skale pod noge."

"Rezultatov pa od nikoder. To je frustracija na kvadrat. Enostavno zato, ker misliš, da bodo rezultati prišli sami od sebe. Ker je pač takšno pravilo ali logika. Mi smo načeloma boljši in to je dovolj. Ne, vsaka tekma se začne z nič proti nič. Če so nas Nemci pred prvenstvom v kvalifikacijah nabili za dvajset pik, ni to še noben garant, da nas bodo enako nabili tudi drugič. In nas tudi niso. Če smo mi Poljake razsuli pred letom dni, smo videli prav to sredo, da se lahko vse obrne. Obrne na tragičen način. Prava tragedija je bil sam potek tekme. Nasprotnik te v prvi polovici poniža, potem ga ti dobesedno ubiješ v eni četrtini in si že na zmagoviti poti, na koncu pa vse skupaj izpustiš iz rok. To, kako smo na najbolj butast način izpustili zmago iz rok, je bilo še najbolj tragično za vse navijače."

(Kolumnist Leon Magdalenc o tem, da je igra košarkarjev na prvenstvu le odslikavala razmerja v družbi; via Dnevnik)

Leon Magdalenc

Leon Magdalenc
© Dnevnik.si

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.