STA

 |  Kultura

Amazonova TV serija Iztrebljevalec 2099

Pri seriji bo Ridley Scott, ki je režiral prvi film iz leta kot 1982, sodeloval kot izvršni producent

Po dveh filmih Iztrebljevalec (Blade Runner) je ponudnik pretočnih vsebin Amazon Prime Video sedaj napovedal še serijo. Pri seriji z naslovom Iztrebljevalec 2099 bo Ridley Scott, ki je režiral prvi film iz leta kot 1982, sodeloval kot izvršni producent.

Scottov film Iztrebljevalec sodi med "največje in najvplivnejše znanstvenofantastične filme vseh časov", je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa za Hollywood Reporter povedal Vernon Sanders, podpredsednik podjetja Amazon Studios.

Prvi Iztrebljevalec iz leta 1982, ki ga je režiral Ridley Scott, je bil postavljen v Los Angeles leta 2019, nadaljevanje, ki ga je režiral Denis Villeneuve, se je dogajajo tri desetletja pozneje. V nadaljevanju je moral policist K razrešiti skrivnost, ki utegne ostanek civilizacije spremeniti v kaos. Ključ do rešitve pa je tudi v iskanju Ricka Deckarda, ki je pred tridesetimi leti skrivnostno izginil.

V prvem filmu je iztrebljevalca Deckarda upodobil Harrison Ford, ki se je spopadal z umetno ustvarjenimi ljudmi. V nadaljevanju filma je tisti, ki se je spopadel s t.i. replikanti, Ryan Gosling kot policist K, kot Deckard je ponovno nastopil Ford.

Naslov načrtovane serije po pisanju dpa nakazuje, da bo dogajanje postavljeno v leto 2099. Scenarij bo prispevala Silka Luisa, vsebina in igralska zasedba pa zaenkrat ostajata skrivnost.

gZf8vLMOLmY

gCcx85zbxz4

eogpIG53Cis

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.