Uredništvo

 |  Družba

»Nikdar doslej ni vodstvo RTV tako ostro in brez strokovnih meril posegalo v program«

IZJAVA DNEVA

"Programska shema je zblojena, podoba vse bolj siromašna. Ja, na teh novih čevljih so praske in packe; o barvah, ne, ne, ne bom govorila o barvah. Vse barve so lepe. Zlasti lepo sijejo v mavrici. Če bi bili še odnosi tako mavrični, hočem reči, če bi se od zgoraj navzdol spoštovali v vseh odtenkih, brez šikaniranj, etiket in obtoževanj, predvsem pa z več znanja in poznavanja zasledovali pomen javnega medija, bi bila to res spet ena nadvse ustvarjalna medijska hiša, polna zagona in še bolj očitne profesionalnosti, ki jo premore. Res je, ta hiša ni od včeraj. Že nekaj let ni v dobrem stanju. Rušili, ne da bi vedeli, za razliko od sedanjega vodstva, ki očitno ta namen ima, so jo vedno ljudje v vodstvu, z zmedenimi, neprofesionalnimi pristopi, s šmiranjem levo, desno in s prikritimi finančnimi odvodi. Vendar nikdar doslej na način, da bi tako ostro in brez strokovnih meril posegali v program in njegove ustvarjalce. In res je, samo en močan tlesk je zadostoval, da so pogrnile vse figure na parketu. Za tak rokenrol je treba imeti dobre čevlje in ti niso pravi, čeprav se zaradi trpežne gume zdijo skorajda večni."

(Dolgoletna TV voditeljica Miša Molk o tem, da razmere na nacionalni televiziji še nikoli niso bile tako slabe kot zdaj; v intervjuju za Žurnal24)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.