Uredništvo

 |  Družba

Sašo Hribar: »Evrovizijo na RTV je treba ukiniti«

IZJAVA DNEVA

"Kot plačnik RTV prispevka in kot programski svetnik mislim, da je treba projekt Evrovizija ukiniti. Enostavno. Nekdo mora prevzeti za ta fiasko leta in leta odgovornost. Govorimo o generalnem direktorju, ki naj bi prevzel odgovornost za slabe odločitve, ampak te stvari se vlečejo še za nazaj. In če bo tu nekdo prevzel odgovornost, se bodo potem prenesle stvari na višji nivo in bomo dejansko odgovarjali vsi skupaj kot svetniki."

"Če v zadnjih letih nismo bili sposobni priti v finale in smo izpadli že v predtekmovanju, se moramo vprašati: je nekaj narobe z našimi izvajalci, pevci in pevkami, ansambli, aranžerji, skladatelji? Ali je nekaj narobe s strukturo ljudi, ki sodelujejo pri projektu Evrovizija? Nekaj je strašno narobe. Nekdo mora za ta fiasko prevzeti odgovornost."

"Verjamem, da so se imeli dijaki celjske gimnazije perfektno na Evroviziji, ampak jaz se nisem imel dobro. Jaz kot gledalec pa sem se imel slabo, zelo slabo. Mene je sram, da zmeraj izpademo. Kdo bo prevzel odgovornost za ta fiasko na Evroviziji? Bo to uredništvo razvedrilnega programa, generalni direktor, direktor televizije, ali bomo vrgli kost izvajalcem, aranžerjem, tekstopiscem in ostalim? Predlagam, da se za nekaj let izločimo in potem začnemo na novo."

(Programski svetnik RTV Slovenija Sašo Hribar na seji programskega sveta o tem, da je treba ukiniti Emo)

Sašo Hribar

Sašo Hribar
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.