Uredništvo

 |  Politika

»Putin hoče gospodarsko in politično nadzirati celotno vzhodno Evropo«

IZJAVA DNEVA

"Putin je paranoik. V njem je nenehen strah, da ga bo nekdo uničil, če ne bo prej sam uničil drugega. Veliko analitikov razlaga, kako je nanj najbolj vplivalo službovanje v KGB, toda še veliko večji pomen na njegov razvoj je imelo mafijsko okolje Sankt Peterburga. Putin je bil v mladosti dobesedno gangster. Zanj so nevarni vsi, ki jih nima pod nadzorom, zato resnično verjame, da je na kocki njegov politični obstoj in celo življenje, če ne bo obvladoval Ukrajine."

"Putin gre v tej vojni na vse ali nič. Njegova edina rešitev je, da zmaga, zato se niti ni pripravljen pogajati, saj je na kocko postavil svoj obstoj. Povsem napačno je razmišljanje, da gre samo za Ukrajino. To je Putinova vojna za nov svetovni red. Gospodarsko in politično hoče nadzirati celotno vzhodno Evropo, vključno s Slovenijo. Ponavljam – Putin gre na vse ali nič. A prepričan sem, da na koncu ne bo dobil ničesar."

(Ruski sociolog in filozof Grigorij Judin, ki je bil med prvimi, ki je javno opozarjal, da bo Vladimir Putin napadal Ukrajino, o tem, da jeVladimir Putin paranoik, ki se boji usode Moamerja Gadafija; v intervjuju za Delovo Sobotno prilogo)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.