Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Zaradi rekordne inflacije je vlada septembra realizirala projekt primerjalnika cen osnovnih živil pri različnih trgovcih. Ideja in namen sta bila dobra, dejanska izvedba pa tako rekoč katastrofalna. Popis dodatnih petih izdelkov je stal 11 tisoč evrov, izvajalci so živila celo fizično kupovali, prav tako so primerjali različne znamke brez upoštevanja popustov. Končni rezultat? Stran vržen denar.

V zadnjih dneh je odmeval tudi motivacijski video boksarskega dvoboja med poslancem Dejanom Zavcem in predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič. Namen je bil dober, izvedba pa spet slaba, saj film bolj kot bolnim otrokom služi samopromociji protagonistov, hkrati pa ponuja neizčrpen vir materiala za trolanje.

Svoboda zapravlja kapital z naslova povolilnega optimizma. Nekateri obljubljeni ukrepi se odmikajo v nedorečeno prihodnost, nekateri politični protagonisti pa se ukvarjajo predvsem sami s sabo. A ljudje pričakujemo le kompetentno in učinkovito naslavljanje problemov, ki nas pestijo.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.