Uredništvo

 |  Kultura

»Ruplov užaljen odstop je zgolj šarada večne žrtve, večno nerazumljenega kameleona«

IZJAVA DNEVA

"Kaj je torej rekla ministrica za kulturo Asta Vrečko v intervjuju za STA, da je strla srce ubogemu, od leta 2013 upokojenemu 76-letniku, ki je debelo leto prejemal direktorsko plačo za funkcijo, za katero ni imel drugih kvalifikacij kot SDS-ovski žig, da zdaj užaljen odstopa? Med drugim je rekla: 'Z direktorjem Dimitrijem Ruplom smo se že dvakrat sestali, večkrat smo zahtevali dokumentacijo o poteku priprav na slovensko gostovanje v Frankfurtu. To trenutno proučujemo in na podlagi izsledkov bomo tudi ustrezno ukrepali'."

"Ruplov užaljen odstop, izstop iz 'nelepe igre' (drži!), je tako seveda zgolj pobeg pred težavami, šarada večne žrtve, večno nerazumljenega kameleona. In kdo ve, morda bo tudi direktor Moderne galerije Aleš Vaupotič, ki je prav tako užaljen, ker je ministrica podvomila o smiselnosti najemanja zunanjih kuratorjev, če so na voljo notranji, ki jih ignorira, dovolj globoko užaljen, da bo potegnil enako potezo."

(Novinarka Tanja Lesničar - Pučko v Dnevnikovem komentarju o odstopu Dimitrija Rupla s položaja direktorja Javne agencije za knjigo)

Dimitrij Rupel

Dimitrij Rupel
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.