Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kdor odlaga, v drek polaga

Danes je nov dan

Danes je nov dan

V torek je državni svet izglasoval odložilni veto na Zakon o spremembah Družinskega zakonika, s katerim je parlament teden dni poprej po navodilih ustavnega sodišča odpravil protiustavnosti.

Od 40 svetnikov jih je bilo na seji prisotnih 29, za odložilni veto jih je bilo 17. Predlagala ga je skupina svetnikov s prvopodpisanim predstavnikom Kmetijsko-gozdarske zbornice Brankom Tomažičem. Predlagatelji se sklicujejo na mnenje psihologa dr. Andreja Perka, da raziskave, ki dokazujejo, da razlik med otroki hetero- ali homoseksualnih staršev ni, ne zadoščajo "statistično-znanstvenim kriterijem".

Dotičnega in njegove reference smo neuspešno iskali v Informacijskem sistemu o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji. Njegova glavna referenca pa je tako rekoč protiznanstvena: je naslednik razvpitega dr. Janeza Ruglja.

Manever državnega sveta ima približno toliko možnosti za uspeh kot Primčev referendum: parlament mora zakon potrditi z absolutno večino – ki jo je zlahka presegel že na prvem glasovanju.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.