STA

 |  Politika

Zelenski Rusijo obsodil energetskega terorizma / Brez elektrike 4,5 milijonov Ukrajincev

Po besedah ukrajinskega predsednika je bila samo v zadnjem mesecu uničena tretjina elektrarn v državi

Zaradi ruskih napadov na energetsko infrastrukturo je po vsej Ukrajini brez električne energije približno 4,5 milijona ljudi, je v četrtek zvečer opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in Rusijo obsodil energetskega terorizma.

"Nocoj je približno 4,5 milijona odjemalcev začasno brez električne energije. (...) Že samo dejstvo, da se Rusija zateka k energetskemu terorizmu, kaže na šibkost našega sovražnika. Ukrajine ne morejo premagati na bojišču, zato poskušajo naše ljudi zlomiti na ta način," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Zelenski.

Ruske sile po vrsti porazov na bojiščih v zadnjih tednih z raketami in brezpilotnimi letalniki obstreljujejo ukrajinsko energetsko infrastrukturo. Po besedah Zelenskega je bila samo v zadnjem mesecu uničena tretjina elektrarn v državi. Vlada v Kijevu je Ukrajince pozvala, naj čim bolj varčujejo z električno energijo.

P5iFjToyAgo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.