STA

 |  Svet

Eksplozija / »Storilci tega podlega napada bodo razkriti«

Turški predsednik Erdogan eksplozijo v Istanbulu označil za teroristični napad

CqDauTTWzf8

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v televizijskem nagovoru obsodil "podli napad", kot je označil današnjo eksplozijo na obljudeni ulici Istiqlal v Istanbulu. Po njegovih navedbah je pri tem umrlo šest ljudi, 53 pa je ranjenih, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Storilci tega podlega napada bodo razkriti. Naj bo naše prebivalstvo prepričano, da bodo storilci kaznovani," je povedal Erdogan na novinarski konferenci dve uri po eksploziji.

"Prve ugotovitve nakazujejo na teroristični napad," je dodal. Omenil je, da bi "bila lahko vpletena ženska", a ni podal dodatnih pojasnil.

"Poskusi, da bi Turčijo in turški narod ujeli v teror, ne bodo dosegli svojega cilja ne danes ne jutri, kakor tudi niso včeraj," je še povedal turški predsednik.

"Poskusi, da bi Turčijo in turški narod ujeli v teror, ne bodo dosegli svojega cilja ne danes ne jutri, kakor tudi niso včeraj."

Recep Tayyip Erdogan,
turški predsednik

Istanbulski guverner Ali Yerlikaya je pred tem sporočil, da so v eksploziji po prvih podatkih umrli najmanj štirje ljudje, 38 je ranjenih.

Na kraj eksplozije so napotili reševalne enote in policijo, ki je območje zaprla. Na fotografijah, objavljenih na družbenih omrežjih, je bilo videti na tleh ležeče ljudi.

Oblasti so po dogodku vzpostavile začasno informacijsko blokado, da bi, kot so navedle, preprečile paniko med ljudmi.

Eksplozija je odjeknila na ulici Istiqlal blizu trga Taksim v središču mesta v času, ko je bilo tam veliko ljudi. Gre za turistično ulico v evropskem delu Istanbula.

1nw0VdAr6OI

RCZ6k8csmYw

kb9Pl4hj_8s

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.