STA

21. 11. 2022  |  Politika

Kandidatka Levice / Nataša Sukič razočarana nad štirimi sedeži v ljubljanskem mestnem svetu

"To je pod mojimi pričakovanji, ki sem jih morda preveč vezala na javnomnenjske ankete," je dejala županska kandidatka Levice Nataša Sukič

Nataša Sukič, kandidatka Levice za ljubljansko županjo

Nataša Sukič, kandidatka Levice za ljubljansko županjo
© Borut Krajnc

Kandidatka Levice za ljubljansko županjo Nataša Sukič je razočarana nad štirimi sedeži v mestnem svetu, ki jih stranki pripisujejo delni neuradni izidi volitev. "To je pod mojimi pričakovanji, ki sem jih morda preveč vezala na javnomnenjske ankete," je dejala Sukič.

"Trenutno smo pri štirih mandatih, kar je pod mojimi pričakovanji," je Sukič dejala po prešteti polovici glasov. Kot je dodala, jih je vezala predvsem na javnomnenjske ankete, ki so stranki napovedovale sedem do osem sedežev v ljubljanskem mestnem svetu. V preteklem mandatu je imela sicer Levica v 45-članskem mestnem svetu tri svetnike.

Na splošno je Sukič ocenila, da bo treba "premisliti, kako in kaj", saj delni izidi Levici napovedujejo slabši rezultat na lokalnih volitvah kot pred štirimi leti. "Če bo tako ostalo, potem sem seveda razočarana nad tem rezultatom," je ponovila.

Sukič je po delnih neuradnih izidih za ljubljansko županjo podprlo 9,4 odstotka volivcev. Prepričljivo je slavil Zoran Janković z 61,8-odstotno podporo.

"Trenutno smo pri štirih mandatih, kar je pod mojimi pričakovanji. Če bo tako ostalo, potem sem seveda razočarana nad tem rezultatom."

Nataša Sukič,
kandidatka Levice za ljubljansko županjo

Tretje mesto je zasedel Aleš Primc iz stranke Glas za otroke in družine, zanj je glasovalo 6,96 odstotka volivcev. "3. mesto na županskih volitvah sprejemam z veliko odgovornostjo. Kot mestni svetnik bom delal za realizacijo programa. Bom glas otrok, družin, delavcev, starejših, invalidov, oseb s posebnimi potrebami, nerojenih otrok ter mater in očetov v stiski," je v odzivu na Twitterju zapisal Primc.

Volivcem se je za glasove zahvalila tudi zdravnica Tina Bregant, ki je s 5,8 odstotka glasov zasedla peto mesto. V odzivu za STA je zapisala, da sta kampanja in glasovanje potrdili, da si moramo vsi skupaj prizadevati za bolj zdravo Ljubljano. "Še naprej bom svoj glas posojala tistim, ki niso dovolj slišani v javnosti," je zapisala. Stranka SLS je v mestnem svetu osvojila en mandat. "V primeru izvolitve v mestni svet obljubljam, da si bom prizadevala za ureditev zdravstvene problematike," je obljubila Bregant.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.