STA

 |  Politika

Boris Popovič / »To je bila moja zadnja kandidatura za župana Kopra«

Nekdanji koprski župan po porazu na lokalnih volitvah obljublja, da je bila to njegova zadnja kandidatura za župana Kopra

Nekdanji koprski župan Boris Popovič

Nekdanji koprski župan Boris Popovič
© Arhiv Mladine

Nekdanji koprski župan Boris Popovič, ki se je na tokratnih lokalnih volitvah ponovno potegoval za županski stolček, je po objavi izidov dejal, da je bila to njegova zadnja kandidatura za župana Kopra. Njegovi stranki Koper je naš se sicer obeta največ mandatov v občinskem svetu, Popovič pa ob tem napoveduje, da bodo aktivna opozicija.

Kot kažejo delni neuradni izidi županskih volitev v Kopru, Aleš Bržan ostaja župan edine obalne mestne občine. Po približno 80 odstotkih preštetih glasovnic mu kaže na 53,6-odstotno podporo. Od tekmecev se mu je najbolj približal prav Popovič z okoli 37,8-odstotno podporo.

Popovič je bil v izjavi za medije kritičen do Bržanovega dozdajšnjega županovanja. "Koper je zelo nazadoval v vseh pogledih, naši mladi nimajo kam iti, živijo neprimerno slabše kot prej," je ocenil nasprotnikovo delo v zadnjih štirih letih.

"Koper je zelo nazadoval v vseh pogledih, naši mladi nimajo kam iti, živijo neprimerno slabše kot prej."

Boris Popovič,
nekdanji koprski župan

Na vprašanje, zakaj meni, da so volivci kljub temu podprli aktualnega župana, je Popovič dejal, da imajo volivci in volivke vedno prav. "Očitno pa je več tistih, ali pa vsaj pridejo na volišča tisti, ki jih razvoj ne zanima, ki jih ne zanima, da se nekaj v mestu in v občini dogaja, ki jih ne zanima, da bi lahko boljše živeli," je dejal. Meni, da se jim v prihajajočih štirih letih "slabo piše".

Napoveduje sicer, da bodo v mestnem svetu s stranko Koper je naš, ki se ji obeta 11 svetniških mandatov, aktivna opozicija. Ob tem je izpostavil, da bodo glede na delne neuradne rezultate v mestnem svetu močno zastopano tudi Gibanje Svoboda, poleg Liste Aleša Bržana, ki ji kaže na deset svetniških mandatov. Po njegovem mnenju je mogoče, da bi se v mestni svet uvrstile samo te tri liste, pri čemer bi koalicijo oblikovale Bržanova lista in Gibanje Svoboda. Ti listi bosta, kot meni Popovič, "ukaze dobivali iz Ljubljane" in občina "se ne bo razvijala po naši meri niti slučajno".

Da bi še kdaj kandidiral v Kopru, pa Popoviču ne pade na pamet. "Tokrat sem kandidiral zato, ker mislim, da so bile zadnjič ukradene volitve. (...) Že letos sem imel namen kandidirati v piranski občini, ampak glede na to, da sem rojen tukaj in da so me prepričevali ljudje, sem ocenil, da bi to bilo nepošteno," je dejal.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.