STA

23. 11. 2022  |  Svet

Še en strelski napad v ZDA / »Našli smo več smrtnih žrtev«

Napadalec v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji ustrelil in ubil več ljudi

© rawpixel.com

V strelskem napadu v torek pozno zvečer v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem, so prek Twitterja potrdile lokalne oblasti v mestu Chesapeake. Preiskovalci so mnenja, da si je napadalec sodil sam, poroča medijska mreža CNN.

Neimenovan vir je za CNN sporočil, da preiskovalci verjamejo, da je bil napadalec zaposlen v Walmartu ali pa je tam nekdaj delal, saj je streljal na ostale zaposlene v sobi za premor.

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Trenutno v splošni bolnišnici v bližnjem Norfolku zdravijo pet ljudi. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju javnosti niso znani.

Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

© Twitter

Do streljanja je prišlo manj kot dva dneva pred zahvalnim dnevom, ki ga bodo v četrtek praznovali po vseh ZDA.

Pred le tremi dnevi je ZDA pretresel tudi strelski napad na LGBTQ klub v Coloradu Springsu, ki ga policija preiskuje kot morebitni zločin iz sovraštva. Ubitih je bilo pet ljudi, še 18 pa ranjenih.

7nWxmzTK-3I

kzXm46X6XPo

7nx-LAA7FVg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.