Uredništvo

23. 11. 2022  |  Politika

FOTO + VIDEO / Shod za RTV

Množična podpora na shodu za RTV, na katerem so se zbrala tudi znana imena, ki so izpostavila pomen neodvisne javne radiotelevizije

Množica na shodu za RTV

Množica na shodu za RTV
© Andi Koglot

Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci in volivke odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je v sredo zvečer potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Dogodka so se udeležila tudi mnoga znana imena novinarstva, glasbe in športa.

Vlado Kreslin na odru pred stavbo RTV Slovenija na shodu za javno radiotelevizijo

Vlado Kreslin na odru pred stavbo RTV Slovenija na shodu za javno radiotelevizijo
© Andi Koglot

"Zbrali smo se za zmago neodvisnih kritičnih medijev, neodvisnih kritičnih novinark in novinarjev, za zmago javne, kakovostne, profesionalne, pokončne in neodvisne radiotelevizije," je ob začetku shoda izpostavila novinarka Radia Slovenija Tatjana Pirc.

"Zbrali smo se za zmago neodvisnih kritičnih medijev, neodvisnih kritičnih novinark in novinarjev, za zmago javne, kakovostne, profesionalne, pokončne in neodvisne radiotelevizije."

Tatjana Pirc,
Radio Slovenija

Shoda so se med drugim udeležili novinarka Miša Molk, slovenski športni strelec Rajmond Debevec, pesnik in pisatelj Andrej Rozman - Roza ter TV voditelj Marcel Štefančič, jr., ki so spregovorili o pomenu izglasovanja novele zakona o RTVS na nedeljskem referendumu. Za glasbene točke pa so med drugim poskrbeli Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Zoran Predin in Fed Horses.

© Andi Koglot

RTV je ZAkon

"RTV je ZAkon"
© Andi Koglot

Dogodek so organizirali Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod za kulturo raznolikosti Open in prijatelji kampanje RTV je zakon.

ORPY9lBQvs4

n-l_x9v1s_c

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.