Uredništvo

 |  Politika

Leto porazov Janeza Janše

IZJAVA DNEVA

"Ob tem se postavlja vprašanje, zakaj se je prvak SDS po vsega nekaj mesecih nove vlade, ko ta v javnosti uživa še dokaj visoko podporo, odločil za referendumsko tveganje. Po tokratnem trojnem porazu sta namreč tako Janša kot njegova stranka dodatno oslabljena, njegov naslednik na premierskem položaju Robert Golob pa še močnejši. Zaključek, da je šlo pač za nepremišljeno opozicijsko nagajanje, se zdi preveč poenostavljen."

"Janša je dal v preteklih dneh tudi jasno vedeti, da odgovornosti zaradi letošnjih volilnih in referendumskih porazov ne bo prevzel. Ob tem pa se poraja vprašanje, ali si bo kdo iz vrst SDS, ki v zadnjem času potiho razmišlja o potrebnosti prenove in bolj povezovalne vloge stranke, o tem vendarle upal spregovoriti na glas ali celo potegniti kakšno potezo."

(Novinarka in komentatorka Meta Roglič o tem lzakaj se je prvak SDS po vsega nekaj mesecih nove vlade, ko ta v javnosti uživa še dokaj visoko podporo, odločil za referendumsko tveganje; via N1)

Janez Janša

Janez Janša, predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade, ki je naprej aprila neslavno izgubila na državnozborskih volitvah
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.