STA

 |  Politika

Golob / »Čas je, da po 30 letih spravimo zdravstvo na nivo, ki si ga Slovenci zaslužijo«

Predsednik vlade Robert Golob je dejal, da so pri ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu v enem od pogovorov z zdravniki "prevladala čustva"

Robert Golob, predsednik vlade RS

Robert Golob, predsednik vlade RS
© Gašper Lešnik

Predsednik vlade Robert Golob je znova zatrdil, da minister za zdravje Danijel Bešič Loredan še vedno uživa njegovo podporo. Se je pa z njim pogovoril glede očitkov Fidesa o grožnjah ministra vodji pogajalske skupine Fidesa. Kot je dejal Golob, so pri ministru v enem od pogovorov z zdravniki "prevladala čustva", kar pa naj se ne bi ponovilo.

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki na današnjih pogajanjih z vlado sicer niso dosegli govora, so namreč Bešiču Loredanu očitali, da naj bi v telefonskem pogovoru od podpredsednika zdravniškega sindikata Fides Gregorja Zemljiča zahteval podpis sporazuma z vlado.

Minister naj bi Zemljiču med drugim dejal, da ima "ukaz s strani premierja, da se v primeru napovedi in izvedbe stavke proti zdravnikom in Fidesu vodi totalna vojna, cilj pa bo osamiti in izčrpati zdravnike in Fides".

Predsednik vlade se je o teh očitkih z Bešičem Loredanom pogovoril, je zatrdil v izjavi za medije ob robi današnjega obiska NUK. Kot je dejal, ga je minister obvestil, da je imel več razgovorov, "dobesedno zasebnih razgovorov" z različnimi zdravniki in da so mu v enem od teh razgovorov "čustva prevladala nad besedami".

"Jaz sem to sprejel, verjamem, da je tudi minister to razumel, da se stvari ne bodo več ponavljale," je še dodal Golob.

Bešič Loredan tako še vedno uživa podporo predsednika vlade, ob čemer je Golob prepričan, da uživa tudi veliko podporo med državljani. Spomnil je na številne težave in odprta vprašanja v zdravstvu, minister pa pri njihovem reševanju po njegovih besedah dela odlično. "Seveda mu zaupam in verjamem, da je tudi ključen za to, da končno zdravstvo po 30 letih spravimo na nivo, ki si ga Slovenci in Slovenke zaslužijo," je še dejal.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.