Uredništvo

 |  Kultura

Tudi v tretjo sezono z intermedijskimi umetniki

Serija oddaj Intermedia Grill z novimi gosti

Utrinek iz ene od oddaj Intermedia Grill

Utrinek iz ene od oddaj Intermedia Grill
© YouTube / Radio Terminal

Intermedijski Grill je radijska oddaja, dostopna tudi v video obliki, ki jo vodijo Nina Orlić, Miha Colner in Matjaž Črepinko, predstavlja pa raznolike akterje na domačem prizorišču intermedijskih in zvočnih umetnosti ter eksperimentalne in elektronske glasbe. Pogovori in predstavitve glasbe se odvijajo že nekaj let na spletnem Radiu Terminal, obenem pa tudi na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Twitter in Instagram. Ustvarjalci oddaje pripravljajo novo sezono in tako ohranjajo obstoj pomembnega prostora na domači glasbeni in širšeumetniški sceni. 

Oddaja z nazivom Grill sicer deluje že polnih deset let, vendar je izvirno predstavljala predvsem ustvarjalce na širokem področju elektronskih glasbenih žanrov, pred dvema letoma pa je razširila obzorja tudi na širše intermedijsko področje. V preteklih dveh letih so bili gostje prenovljene oddaje interdisciplinarni ustvarjalci, tako vizualni, intermedijski ali zvočni umetniki, glasbeniki in skladatelji, kakor tudi hibridni ustvarjalci – denimo oblikovalci, vidžeji in producenti (Luka Prinčič, Borut Savski, Kikiriki, Warrego Valles, Tadej Droljc, Lifecutter, II/III, Kikimore, Marta Fakuch, Gašper Torkar, Boštjan Perovšek, Brane Zorman, Marko Batista, Dvadevat). 

Tudi v sezoni 2023 bo oddaja ponovno zaživela, saj prihajajo novi gostje; to so Rouge-ah, Urška Preis, Jata C, 08080, Sujevara, Alja Petric, Izland, Marko Vivoda & Gašper Milkovič Biboslav, Neven Korda in Jaka Berger.

Tudi v sezoni 2023 bo oddaja Intermedia Grill ponovno zaživela, saj prihajajo novi gostje, ki bodo obogatili že tako poln seznam; to so Rouge-ah, Urška Preis, Jata C, 08080, Sujevara, Alja Petric, Izland, Marko Vivoda & Gašper Milkovič Biboslav, Neven Korda in Jaka Berger.

Nekaj utrinkov preteklih oddaj si lahko ogledate (in prisluhnete) na spodnjih dveh videoposnetkih. 

6k6qm9LWr_8

burO9_PvNUQ

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.