Izak Košir

 |  Mladina 48  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Prizor iz predstave Kako je padlo drevo

Prizor iz predstave Kako je padlo drevo
© Peter Uhan / SNG Drama Ljubljana

Kako je padlo drevo, SNG Drama Ljubljana, Ljubljana

Premiera 03/12 ob 20. uri

Pri uprizoritvi drame Kako je padlo drevo sta moči spet združila Katarina Morano in Žiga Divjak, ki sta se doslej skupaj nadvse uspešno podpisala že pod predstave Gejm, Sedem dni in Usedline, pa tudi pod predstavi, ki sta dali nov zagon besedilom Cankarja in Kosovela. Avtorica dramskega besedila in dramaturginja Morano ter režiser Divjak se tokrat spopadata z zgodbo o »dnevu, ki se je vsakdanje začel, se bliskovito odvijal in nepovratno končal«. V predstavi igrajo Janez Škof, Silva Čušin, Tina Vrbnjak, Uroš Fürst, Nina Ivanišin, Gregor Zorc, Maruša Majer, Iztok Drabik Jug in Timon Šturbej. Več na www.drama.si.

Ana Pupedan, Kino Šiška, Ljubljana

08/12 ob 20. uri

Ana Pupedan, ena vidnejših sodobnih slovenskih zasedb, že 30 let ustvarja žanrsko neomejeni rock, ki zajema širok nabor vplivov – od funka in reggaeja do folka in rapa. Okroglo obletnico letos praznuje s povsem novim albumom Naši v kantini, ki ga bo predstavila na jubilejnem koncertu, na katerem se ji bodo na odru pridružili tudi številni gosti, denimo Tina Marinšek (eks Tabu), Rudi Bučar, Jure Tori (Orlek), Zoran Čalić (Big Foot Mama) in Klemen Klemen. Ana Pupedan še vedno deluje v izvirni postavi ter poslušalstvu posreduje lucidna, angažirana in lokalno začinjena besedila. Krepko več kot tisoč nastopov v preteklih letih je pupedanovce vodilo ne le širom po Sloveniji, temveč tudi po Evropi in v ZDA.

BQrIHPnFkas

Bryan Adams, Stožice, Ljubljana

04/12 ob 20. uri

Kanadski pop rock glasbenik Bryan Adams, avtor številnih zimzelenih uspešnic, ki je v svoji karieri prodal več kot 65 milijonov plošč in prejel številne glasbene nagrade, med njimi tudi grammyje in oskarje, se v okviru nove koncertne turneje vrača v Slovenijo. Ob izdaji novega, že petnajstega studijskega albuma So Happy It Hurts bo v nedeljo nastopil v ljubljanskih Stožicah, kjer smo mu nazadnje prisluhnili leta 2018.

isP8pNby39A

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.