Uredništvo

 |  Politika

»Leva sredina se po travmatični izkušnji zadnje Janševe vlade ne bo več tako hitro razdrobila«

IZJAVA DNEVA

"Predstava, da bi SDS pod Logarjevem vodstvom preprosto ponovila dobre rezultate iz drugega kroga predsedniških volitev in z njimi, kot se je zgodilo leta 2020, prevladala nad notranje razdrobljeno levo sredino, je naivna. Ne le da je levosredinski blok zdaj poenoten okoli sposobnega voditelja in se po travmatični izkušnji zadnje Janševe vlade ne bo več tako hitro razdrobil: vprašanje je predvsem, ali bi Logarjeva sredinska karizma uspela povečati priljubljenost SDS ali pa bi, obratno, sam izgubil priljubljenost zaradi stranke, ki na vseh ravneh nosi prstne odtise Janševega kadrovanja."

"Nič čudnega torej, da se ob teh dilemah desnice in Janševem zadovoljstvu nad doseženim rezultatom Robertu Golobu na ustih riše vse bolj spontan in iskren nasmeh."

(Zgodovinar in kolumnist Luka Lisjak Gabrijelčič o tem, ali bi SDS pod Logarjevim vodstvom ponovila rezultat drugega kroga predsedniških volitev; via Delo)

Predsednik vlade Robert Golob

Predsednik levosredinske vlade Robert Golob
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.