Uredništvo

 |  Kultura

Tankočuten večer mladostniškega srcozloma

V sredo bosta na ljubljanski Metelkovi nastopili Dora Tomori in Veronika Nikolovska

Timotej Poznič in Dora Tomori

Timotej Poznič in Dora Tomori
© YouTube / Channel Zero

Sredin koncert, ki se bo 14. decembra ob 20. uri odvil v klubu Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani, so organizatorji označili kot "tankočuten večer mladostniškega srcozloma". Nastopili bosta namreč Dora Tomori, ki bo predstavila pesmi s svojega prihajajočega debitantskega dolgometražca, in Veronika Nikolovska, mlada kantavtorica, ki bo svoje skladbe predstavila premierno. 

Dora Tomori je svež glas mlajše generacije domačih glasbenih ustvarjalk. Devetnajstletna kantavtorica se v svojih intimnih besedilih dotika tem osamljenosti, svobode in ljubezni, ki so jo obdajale v času karantenskega muziciranja in pisanja. Minimalistična estetika in emotivna atmosfera njenih skladb vas bo spomnila na sodobno pesmopisje avtoric, kot so Phoebe Bridgers, Julien Baker in Clairo. V zadnjem letu je svoj koncertni repertoar širila na prizoriščih ,kot so Kino Šiška, Gala Hala in Gromka, poleg tega pa je v intimni zasedbi preigrala tudi številne manjše odre po Sloveniji. Skladbe s svojega debitantskega albuma, ki bo izšel spomladi, bo predstavila v spremljavi rednega odrskega in studijskega spremljevalca Timoteja Pozniča, sicer kitarista vzpenjajoče se zasedbe Masaž, in Maksa Rozmana, ki ga poslušalstvo prav tako pozna zaradi bobnarskih ritmov pri skupinah Masaž in Regen. 

wPBTHzT1L8Y

uJJj1D8TWjk

ZcTk3FednI8

Dvaindvajsetletna pevka Veronika Nikolovska pa je kantavtorica, ki v svetu glasbe trenutno še išče svojo pot, se izobražuje in odkriva ozadje ustvarjanja v glasbeni industriji. S svojo kariero je pričela pred tremi leti in v tem času izdala pet singlov. Tematike za besedila črpa iz svojih izkušenj odraščanja, podpira pa jih z žanrsko raznolikimi podlagami. Na kitari jo bo spremljal igralec in glasbenik Gašper Lovrec.

C1iQuAF5K1A

CJPOEopruog

jnF-y_JXd14

Za vstopnico boste odšteli sedem evrov. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.