Uredništvo

 |  Družba

»Vse, kar se v javnih zdravstvenih zavodih dogaja, je odgovornost direktorja«

IZJAVA DNEVA

"Vse, kar se v javnih zdravstvenih zavodih dogaja, je odgovornost direktorja. Glede na preteklo delo, ki smo ga v ZD Ljubljana opravili, pa je ključno vprašanje, kaj odstop direktorja, ki nima zadostnega števila kadra, prinese. Če odstop prinese rešitev, potem moram odstopiti. Če je ne, potem se je smiselno zmeniti, kaj s tem dosežemo oziroma se začeti konstruktivno pogovarjati o rešitvah."

"Če je vojna, je vojna in je treba tudi nekoliko drugače reagirati. V trenutni situaciji bi lahko pomagali sekundariji, ali pa bi na družinski medicini krožili drugi specializanti."

"S tem smo seznanili ministra, ko je prišel na sestanek, pa je dejal, da je treba o tem poiskati konsenz ustreznih strokovnih teles. To zdaj počnemo."

(Direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana Antonija Poplas Susič o tem, ali je zaradi izjav ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana razmišljala o odstopu; v intervjuju za Delo)

Antonija Poplas Susič

Antonija Poplas Susič
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.