Uredništvo

 |  Politika

Pahorjeva krivda, da je predsedniška funkcija degradirana?

IZJAVA DNEVA

Predsednica Nataša Pirc Musar kot voditeljica novic v oddaji Kaj dogaja?

Predsednica Nataša Pirc Musar kot voditeljica novic v oddaji Kaj dogaja?
© TV Slovenija

"Kaj pa, če je predsedniška funkcija res degradirana? Danes se očitno nikomur ne zdi več nič spornega, če predsednica republike nastopi v silvestrski humoristični oddaji. Je to Pahorjeva zasluga oziroma krivda? Morda. Morda tudi."

"Toda priznati si moramo, da smo se iz čiste medijske in politične zdolgočasenosti navadili sprejeti kot nekaj normalnega, da predsednica republike glumi v silvestrski oddaji. Sprijaznili smo se z dejstvom, da je Slovenija neresna država, kjer se zdi vsem normalno, da predsednica republike glumi na televiziji. Sprejeli smo sistem vrednot, ki nas uči, da je ogorčenja vredno, če se predsednica državnega zbora službeno prevaža s falconom, ne pa, če predsednica republike glumi v silvestrski oddaji."

(Novinar in kolumnist Marko Crnkovič o nastopu predsednice republike Nataše Pirc Musar v silvestrski oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija; via Večerova priloga V nedeljo)

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.