Do kdaj še?

Pozdravljeni, pišem vam kot redna bralka tako revije, kot vaših internetnih člankov, da sem izredno razočarana nad vašim “urednikom”. Žal sem živela pod vtisom, da novinarji delujete pod “novinarsko integriteto” (kar pomeni: da vam razložim, saj očitno za to slišite prvič, da novinar pred objavo članka/uvodnika/dopisa naredi raziskavo ter objavi, dobre resnične podatke). Kot je razvidno iz uvodnika vašega Gregorja Repovža, je zelo zdrav človek, ki ni nikoli v svojem življenju stopil v bolnišnico, kaj šele, da bi mu bilo jasno kako bolnišnice delujejo.

Objavili ste članek, kjer vaš urednik izliva svoje nezadovoljstvo nad zdravstvenim sistemom, za to krivi zdravnike ter objavlja neresnične podatke. Resnično me zanima katere operacijske dvorane v slovenskih bolnišnicah delujejo le popoldne? Od kje mu ta podatek (sama sem namreč opazovala ter asistirala pri večih operacijah, v UKCLJ in začuda smo vse začeli pred 12h - da seveda so se nekatere zavlekle. Me pa zanima kje ima gospod Repovž njegovo medicinsko diplomo, da lahko sodi o dolžini operacije? ) Seveda smo (skoraj) vsi zdravstveni delavci izobraženi na račun države. Ampak dragi novinarji tudi vi se hodili na faks brezplačno in resnično me zanima, koliko vas je delalo za državo? Da bi vrnili v državno blagajno denar, ki smo ga mi kot davkoplačevalci dali za vašo izobrazbo? Je Mladina državna publikacija? Zakaj je denar, ki je se porabil za našo izobrazbo edin kamen spotike? “Zastonj” izobražujemo vse skupine v Sloveniji, vendar se samo nam očita brezplačno izobrazbo. Zanima me pa tudi, zakaj se gospod Repovž, še ni vtaknil v vsakega novinarja, ki dela na s.p. popoldne? Je pa to problem zdravnikov? Mogoče če bi se bolje posvetil svoji službi ne bi pisal člankov, ki so tako slabo raziskani, da je mogoče letnica spremembe zakona napisana pravilno.

Glede na to da se “levičarska” publikacija, bi se morali za ljudi z vsemi 4 boriti, da jim ohranite javno zdravstvo. Tako kot si to že leta prizadevamo zdravstveni delavci. Glede na to da že leta delamo na “moralo”, z enih najnižjih plač v Evropi (vsak z enim hrčkom v glavi lahko najde podatek, koliko je plačan najbolj plačan zdravnik…kje je podatek moje(torej splošne) plače?? Nihče ga ne upa objaviti, ker celo vam bi bilo jasno da moje službe za ta denar nebi delali. Vas pa vse zelo prijazno vabim v mojo ambulanto, da boste videli kako poteka pravi delovni dan.

P.s.: Za tole sem porabila mogoče 10min (kar predvidevam, da glede na raziskavo za članek je tudi približen čas, ki ga je porabil g. Repovž za svoj uvodnik) koliko denarja je dobil za to?

Vem, da tega ne boste objavili, srčno upam pa da boste prebrali in se zato z veseljem podpišem!

Lep pozdrav.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.