Izak Košir

 |  Mladina 2  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Strah in beda Tretjega rajha

Strah in beda Tretjega rajha
© SMG

Strah in beda Tretjega rajha, Kino Šiška, Ljubljana

Premiera 17/01 ob 19.30

Zdi se, da smo v stoletjih strašenja, katastrof in poskusov mobilizacije množic na točki, na kateri se nočna mora sedanjika kar noče končati, in edino, kar hočemo, je naša normalnost. Toda na levi in desni vztrajajo pri strategiji ultimativnih strašilnih manevrov, liberalci in »skrajna sredina« neoliberalnega kapitala pa čakajo, da se ta kulturna vojna še zaostri in bodo z ohlapnimi zavezništvi zagotovili videz nove normalnosti ter dokončno zmagali. S temi besedami nas k ogledu skupnega projekta Slovenskega mladinskega gledališča in Kina Šiška vabijo ustvarjalci predstave Strah in beda Tretjega rajha, ki jo bo po dramskem besedilu Bertola Brechta na oder postavil režiser Sebastijan Horvat. Ponovitve sledijo 18., 19., 30. in 31. januarja ter 1. in 2. februarja.

August Strindberg: Mrtvaški ples, SNG Drama, Ljubljana

Premiera 18/01 ob 20.00

Strindbergova drama Mrtvaški ples, ki jo bodo v drami uprizorili v režiji Eduarda Milerja, govori o zakonskem paru, ki ga ne združuje ljubezen, temveč sovraštvo. Zakaj vztrajata? Ker nimata ničesar drugega razen svojega sovraštva. Sovraštvo je postalo smisel njunega življenja in je nalezljivo ... Igrajo Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Bojan Emeršič, Domen Novak, Eva Jesenovec in Petra Govc, prvi ponovitvi pa bosta na sporedu 19. in 30. januarja ob 19.30.

Plaktivat: Krvodajalstvo, Plakatna galerija TAM-TAM, Ljubljana

13/01—09/02

V Plakatni galeriji TAM-TAM pripravljajo dvodelno razstavo izbranih plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo, katerega namen sta bili spodbujanje in ozaveščanje o pomenu darovanja krvi. Prejeli so kreativne rešitve 780 oblikovalcev iz 30 držav. V prvem delu razstave bodo 13. januarja ob 16. uri na ogled postavili izstopajoča dela slovenskih oblikovalcev. V drugem delu razstave, ki bo na ogled med 10. februarjem in 2. marcem, bodo predstavili najboljše študentske plakate v kategoriji Sveža kri, kjer je sodelovalo 396 oblikovalcev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.