STA

 |  Svet

Vladimir Putin / »Rusija bo zmagala v vojni v Ukrajini«

Po besedah ruskega predsednika njihova podjetja proizvedejo približno toliko raket, kot vse države sveta skupaj, zato je zmaga "neizogibna"

Ruski predsednik Vladimir Putin je prepričan v zmago

Ruski predsednik Vladimir Putin je prepričan v zmago
© www.kremlin.ru

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izjavil, da ne dvomi, da bo Rusija zmagala v vojni v Ukrajini. Kot je dejal, bodo zmago zagotovili enotnost in solidarnost ruskega ljudstva, pogum in junaštvo ruskih vojakov ter ruska vojaška industrija. "Imamo nekaj, na kar se lahko zanesemo," je dodal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putin je prepričanje v zmago v Ukrajini izrazil med obiskom ruskega podjetja za proizvodnjo raket Almaz-Antey v rodnem Sankt Peterburgu, kamor se je odpravil v luči 80. obletnice konca obleganja nekdanjega Leningrada.

Po njegovih besedah je ruska vojaška industrija, poleg enotnosti in solidarnosti ruskega ljudstva, poguma in junaštva ruskih vojakov tisto, na kar se Rusija lahko zanese, da ji bo prineslo zmago. Kot je dejal, ruska podjetja proizvedejo približno toliko raket, kot vse države sveta skupaj, zato je zmaga "neizogibna", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Zmago bodo zagotovili enotnost in solidarnost ruskega ljudstva, pogum in junaštvo ruskih vojakov ter ruska vojaška industrija. Imamo nekaj, na kar se lahko zanesemo."

Vladimir Putin,
ruski predsednik

Ruski predsednik je znova zagovarjal tudi cilje Moskve v Ukrajini. "Povsem upravičeno trdimo, da se borimo proti neonacizmu," je dejal in Kijev obtožil čaščenja ukrajinskega nacionalističnega voditelja Stepana Bandere.

Dejal je tudi, da si Rusija že od leta 2014 prizadeva za mirno rešitev vojne v vzhodni Ukrajini, vendar to po njegovih besedah ni bilo mogoče, navaja dpa.

Pri zvezi Nato so ravno danes izrazili prepričanje, da se ruska invazija na Ukrajino ne bo končala kmalu in da se Putin pripravlja na dolgo vojno. Hkrati so znova poudarili zavezo, da bodo Ukrajino podpirali, dokler bo to potrebno.

pR0b6KW9dWg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.