Izak Košir

 |  Mladina 5  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Henry Rollins

Henry Rollins

Henry Rollins: Good To See You 2023, Kino Šiška, Ljubljana

07/02 ob 20.00

Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, bo ob svojem vnovičnem obisku Ljubljane, tokrat prvič v Kina Šiška, nastopil kot govorec. V tako imenovanem spoken word nastopu bo iskreno in brez dlake na jeziku pripovedoval prigode iz svojega življenja v zadnjih letih. Turnejo je poimenoval Good To See You 2023 (Dobro te je videti, leto 2023), saj meni, da je bilo zadnje obdobje, ki je vključevalo tudi pandemijo, precej čudno. Skozi oči punk rock ikone je nastalo kar nekaj fascinantnih zgodb, te bo zdaj delil tudi z občinstvom v Sloveniji. Za vstopnice s popustom boste odšteli 24, v predprodaji 30, na dan dogodka pa 35 evrov.

Farah Sara Kurnik: Inventory Check, DobraVaga, Ljubljana

Do 04/02

Še v petek in soboto, 3. in 4. februarja, si lahko v galeriji DobraVaga v okviru projekta Umetnik na mesec ogledate razstavo Farah Sare Kurnik. Sistematično urejeni predmeti so razvrščeni po načelu inventarja v videoigrah, gre za uporabne pripomočke, od katerih je odvisna učinkovitost igralca, in na prvi pogled neuporabne drobnarije, ki imajo sentimentalno vrednost in določajo značaj njihovega imetnika. Farah Sara Kurnik aka Liara T’Soni je vizualna umetnica najmlajše generacije (rojena je leta 2000), ki ustvarja na področju grafičnega in industrijskega oblikovanja, scenografije, videa in novih tehnologij, sicer pa je članica kolektiva Nimaš izbire.

Roza sobota, Klub K4, Ljubljana

04/02 ob 22.00

V luči novega družinskega zakonika, po katerem je zakonska zveza opredeljena kot skupnost dveh oseb in ne več zgolj moškega in ženske, bo letos prvič zaživel tudi do LGBT+ populacije prijazen klubski večer Roza, in sicer v že tradicionalno najglasnejši ljubljanski kleti – K4. Na velikem plesišču bosta tokrat v house ritmih združila moči SunnySun in Lara Lens, na malem pa vas bodo z zvoki temačnega elektra in tehno podzemlja navduševali Nulla, Selgor in Douchean. Vstopnina za šesturno rajanje je 10 evrov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.