Uredništvo

 |  Politika

»Odkar se je Levica pojavila, ji komentatorji napovedujejo apokalipso«

IZJAVA DNEVA

"Odkar se je Levica pojavila, ji komentatorji napovedujejo takšno ali drugačno apokalipso. Ko smo bili Združena levica, je bilo konstantno v zraku vprašanje, kdaj se bomo skregali in razpadli. Ko smo bili v KUL, kdaj ga bomo zapustili. Odkar smo v vladi, pa se odštevajo dnevi do točke, ko bomo izstopili iz vlade – ali pa ko bomo iz nje izključeni."

"Tudi sam sem poleti in jeseni večkrat slišal, da ne bomo zdržali dlje kot do novega leta. To je mimo, še vedno smo tu. Ne le, da smo tu, Levica bo letos nosila tri od sedmih ključnih projektov te vlade – postavili bomo stanovanjsko politiko, izpeljali pokojninsko reformo ter uredili področje dolgotrajne oskrbe."

"Tistim, ki pravijo, da je Levica premalo dosegla, in ki govorijo, da se je utopila v vladi, pa bi predlagal, da se vprašajo, kakšne politike bi zagovarjala vlada, če bi bila v njej NSi. Bi minimalno plačo dvignila za sto evrov, kar je največ v zadnjem desetletju? Bi odstranjevali žico z meje? Bi sprejela družinski zakonik, ki odpravlja diskriminacijo istospolnih parov na področju zakonske zveze in posvojitev? Bi po tridesetih letih postavljala na noge stanovanjsko politiko, ki bo celim generacijam zagotovila streho nad glavo?"

(Minister za delo in koordinator Levice Luka Mesec o tem, ali ima občutek, da je zaradi velikosti Gibanja Svoboda vedno na mizi možnost menjave Levice oziroma SD z NSi; v intervjuju za Delovo Sobotno prilogo)

Luka Mesec

Luka Mesec
© Vlada RS

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.