Uredništvo

 |  Družba

»Bolj groznega škandala v medijskem prostoru Slovenije še nismo doživeli« 

IZJAVA DNEVA

"Vsa čast in pohvala snemalcem, režiserju in hostesam Cankarjevega doma, ki so se na proslavi ob kulturnem dnevu obnašali visoko profesionalno in državljansko odgovorno. Skupaj so počeli prav to, kar definira njihov medijski poklic – beleženje dogodkov in informiranje. Nič osebnega niso vnesli, nič odvečnega, niso dajali lažnih informacij ... niso cenzurirali ne sebe ne občinstva, saj občinstvu služijo."

"Odgovorna televizijska avtoriteta/oblast pa je na to odgovorila z grožnjo, da bo uvedla 'preiskavo' nad osumljenci, ki v glavah pač niso imeli nobenih direktiv in tudi niso imeli želatinastih hrbtenic, temveč le povsem jasne predstave o tem, kaj delajo za svojo plačo, za kaj so usposobljeni in kaj mediji sploh so – torej vse tisto, kar v cenzurbaniji ni ne znano ne dovoljeno. Lik na oblasti v RTV je torej vsej javnosti razkril, da je ignorant, partijski nasilnež, da o medijih ne ve nič in da so vse njegove izkušnje v medijih izključno izvrševanje nalog, ki mu jih poveri vodja stranke. Bolj groznega škandala v medijskem prostoru Slovenije – natančneje v javnih medijih države – še nismo doživeli. Če to ni razlog, da vlada tega človeka z uredbo čez noč, v enem dnevu odpusti ... Ali pa da ga RTV-jevci vseh poklicev in plačnih razredov končno iznesejo iz stavbe, ki jo že mesece sramoti."

(Antropologinja in kolumnistka Svetlana Slapšak o dogajanju na letošnji Prešernovi proslavi; via Večerova priloga V soboto)

Svetlana Makarovič se je ob koncu proslave ob kulturnem prazniku v družbi Jaše Jenulla in Borisa A. Novaka povzpela na oder in nenapovedano prebrala pesem Zla runa.

Svetlana Makarovič se je ob koncu proslave ob kulturnem prazniku v družbi Jaše Jenulla in Borisa A. Novaka povzpela na oder in nenapovedano prebrala pesem Zla runa.
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.