STA

 |  Svet

Radijski voditelj zaračunaval gostovanje v svoji oddaji

Hrvaška javna radiotelevizija HRT je odpustila priljubljenega radijskega voditelja Denisa Šabića

Hrvaška javna radiotelevizija HRT je odpustila priljubljenega radijskega voditelja Denisa Šabića, ki je gostom svoje oddaje zaračunaval gostovanje na radiu. Šabić je vodil tedensko oddajo Topnjača na Radiu Split, ki spada pod okrilje HRT. Ta je njegovo početje, ki naj bi trajalo več let, označila za sramotno.

Prejemanje plačila za gostovanje v oddaji je razkril hrvaški časnik Slobodna Dalmacija.

Šabića je prijavila kolegica, ki je na skupnem računalniku naletela na njegovo zasebno elektronsko pošto, ki jo je pustil odprto. V njej je prebrala, da je samo za januar pošiljal račune različnim združenjem, posameznikom, občinam in drugim v zneskih po 200, 400 in več evrov za gostovanje v oddaji.

T je odpustila priljubljenega radijskega voditelja Denisa Šabića, ki je gostom svoje oddaje zaračunaval gostovanje na radiu. Šabić je vodil tedensko oddajo Topnjača na Radiu Split, ki spada pod okrilje HRT. Ta je njegovo početje, ki naj bi trajalo več let, označila za sramotno.

Prijavila ga je glavnemu uredniku Radia Split Karlu Reitoberju, on pa je njegovo početje prijavil vodstvu HRT v Zagrebu.

Da so pri HRT Šabiću odpovedali pogodbo o zaposlitvi, je za Slobodno Dalmacijo potrdila vodja oddelka za komuniciranje HRT Nevenka Mikac, ki je njegovo ravnanje označila za sramotno.

Dodala je, da še ni znano, koliko je Šabić zaslužil, in da so bili v šoku, ko so slišali, da je to počel sistemsko več let.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.