STA

 |  Politika

SDS bi Rusijo uvrstil med države, ki podpirajo terorizem, Golob odgovarja

Vsako neusklajeno politično dejanje je nepotrebno in neumestno, je v odzivu na pobudo poslancev SDS za sprejetje resolucije o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem, sporočil slovenski premier Robert Golob

Vsako neusklajeno politično dejanje je nepotrebno in neumestno, je v odzivu na pobudo poslancev SDS za sprejetje resolucije o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem, sporočil premier Robert Golob. Kot je dodal, je bilo obsodb ruske agresije s strani Slovenije veliko, zato "ne potrebujemo vedno novih političnih deklaracij".

Premier Golob je v izjavi zapisal, da ob prvi obletnici ruske agresije na Ukrajino potrebujemo politično enotnost tako doma kot na evropski ravni.

"Zdaj gre za to, da storimo vse za zaustavitev ruske agresije, za dosego premirja in za to, da bo končno dana priložnost diplomaciji," je sporočil. Ob tem je potrdil zavezanost Slovenije odločni podpori Ukrajini, "ker dejanja štejejo več kot besede in ker je to naša mednarodnopravna in predvsem moralna dolžnost".

"Zdaj gre za to, da storimo vse za zaustavitev ruske agresije, za dosego premirja in za to, da bo končno dana priložnost diplomaciji."

Robert Golob,
predsednik vlade RS

Skupina 27 poslancev SDS s prvopodpisano poslanko Jelko Godec je v ponedeljek v parlamentarno proceduro vložila predlog resolucije o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem.

Podobno resolucijo je novembra lani sprejel Evropski parlament. Resolucija sicer ni pravno zavezujoča, temveč je šlo v prvi vrsti za močno politično sporočilo. V evropski zakonodaji namreč zaenkrat ni kategorije ali seznama držav, ki podpirajo terorizem, temveč ima EU le seznam terorističnih organizacij.

lITlIKZb-2Q

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.