STA

 |  Politika

Hojs prevzel ljubljansko SDS

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je prevzel mesto predsednika mestnega odbora SDS v Ljubljani, ki ga je doslej vodil poslanec SDS Anže Logar

Aleš Hojs, nekdanji notranji minister, prevzema vodenje ljubljanske veje Janševe SDS

Aleš Hojs, nekdanji notranji minister, prevzema vodenje ljubljanske veje Janševe SDS
© arhiv Mladine

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je prevzel mesto predsednika mestnega odbora SDS v Ljubljani, ki ga je doslej vodil poslanec SDS Anže Logar. Po izvolitvi je dejal, da prevzema težko in odgovorno nalogo v okolju, ki ni najbolj naklonjeno desnemu političnemu polu, so zapisali na spletni strani SDS.

"To, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače," so povzeli Hojsove besede. Ob tem je izpostavil razpad zdravstvenega sistema, aroganco mestne oblasti, korupcijo in pa stalne podražitve mestnih komunalnih storitev, so še zapisali.

Logar je po novembrskih lokalnih volitvah odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani in pojasnil, da odstopa, ker se tako na volitvah župana kot v mestni svet niso odrezali dobro.

"To, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotimo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače."

Aleš Hojs,
SDS

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

SDS je v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih ima 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.