|  Družba

»Če bi naredili anketo med Ruparjevimi protestniki, bi bil rezultat še hujši«

IZJAVA DNEVA

"Naša tema je seveda izbris, a širša tema je nacionalizem, ki postaja vse bolj militanten. Spomenik bo v tem primeru rdeča cunja za naše sodržavljane, ki jih je treba izzivati."

"Lahko bi rekli, da je to teorija gnilih jabolk, a če bi naredili anketo med člani vard, mislim, da bi bil rezultat še hujši. Če bi naredili anketo med Ruparjevimi protestniki, bi bil rezultat še hujši. Ko sem šel tja (op. p. protestni shod iniciative Glas upokojencev Slovenije) fotografirat, so me trepljali po glavi – verjetno je to dovoljeno? Sam te stvari doživljam in vidim redno. Nisem zagrenjen, a trznem, ko nekdo reče, da tega ni."

(Klasik internetne umetnosti, predavatelj, pisec in aktivist Vuk Ćosić, eden od nagrajencev nedavnega javnega natečaja za spomenik izbrisanim v obliki mehkega č-ja, ki bo umeščen v Park izbrisanih pred novim Centrom Rog v Ljubljani; v intervjuju za MMC RTV Slovenija)

Vuk Ćosić

Vuk Ćosić
© Borut Krajnc

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.