STA

 |  Svet

Putin / »Rusija bo v Belorusiji namestila jedrsko orožje«

Ruski predsednik je poudaril, da ZDA svoje taktično jedrsko orožje že dolgo nameščajo na ozemlju svojih zaveznic že desetletja

Putin in Lukašenko

Ruski predsednik Vladimir Putin in beloruski predsednik Aleksander Lukašenko
© www.kremlin.ru

Rusija bo svoje taktično jedrsko orožje namestila na ozemlju Belorusije, je dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem je dodal, da Moskva s tem ne krši nobenih mednarodnih konvencij, saj da ZDA to počnejo že dolgo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je tesen zaveznik Putina, ruski vojski pa je na začetku ruske invazije v Ukrajini že dal na razpolago belorusko ozemlje.

"Tudi tu ni nič nenavadnega: Združene države to počnejo že desetletja. Svoje taktično jedrsko orožje že dolgo nameščajo na ozemlju svojih zaveznic."

Vladimir Putin,
ruski predsednik

Beloruski volivci so se na referendumu kmalu po izbruhu vojne v Ukrajini odločili, da ima lahko njihova država jedrsko orožje na svojem ozemlju.

"Tudi tu ni nič nenavadnega: Združene države to počnejo že desetletja. Svoje taktično jedrsko orožje že dolgo nameščajo na ozemlju svojih zaveznic," je v televizijskem intervjuju dejal Putin, ki je v zadnjem letu že večkrat namignil na možnost rabe jedrskega orožja.

YdG9TQFZ2Nw

T7SRuRr6FXc

Fdm7kN7nWLc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.