Uredništvo

 |  Družba

»Če se vam zdi srhljiv ChatGPT, vas bo AutoGPT odpihnil«

IZJAVA DNEVA

"ChatGPT ima zmožnost haluciniranja. To pomeni, da združi dve stvari, ki sta kot samostojni enoti podatkovno pravilni, ko pa ju združimo, podata napačno informacijo. In temu pravimo halucinacija, zato moramo biti previdni. Ravno zato je tako zelo pomembno, da se ne zanašamo na prvi podani odgovor, ampak naredimo pregled podanih odgovorov, jih uredimo in ponovno preverimo njihovo točnost. In tudi to je del tega postopka."

"Morda bi opozoril na AutoGPT, ki deluje nad ChatGPT-jem. Če se vam zdi srhljiv ChatGPT, vas bo AutoGPT odpihnil. Recimo, če mu postaviš vprašanje, kako naj postanem milijonar čez nekaj let, bi vam ChatGPT takoj ponudil nekaj odgovorov, AutoGPT pa bi se umaknil in vam ponudil orodja in celotno strategijo, kako to dejansko izvesti. In to se trenutno že razvija."

(Alastair Banks, soustanovitelj agencije za digitalno trženje Optix Solutions, o tem, da ima ChatGPT zmožnost haluciniranja; v intervjuju za MMC RTV Slovenija)

© Alexandra Koch / Pixabay

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.