Uredništvo

 |  Kultura

Laurie Anderson tretjič v Ljubljani

Njen nastop bo 5. junija v Cankarjevem domu

V ponedeljek, 5. junija ob 20.00 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani nastopila ikona art-pop avangarde in ene od pionirk elektronske glasbe Laurie Anderson, ki bo ta dan praznovala svoj 76. rojstni dan. Tokrat bo predstavila novi projekt Let X=X, ki temelji na zgodbah in zunajserijskih vizualnih upodobitvah albuma Big Science, ki mu je dodala nove skladbe.

Za novo koncertno upodobitev se je umetniško povezala z enim najbolj opaznih newyorških jazzovskih glasbenikov in skladateljev zadnjih desetletij, Stevenom Bernsteinom, in njegovo zasedbo SexMob, ki jo poznano tudi s slovenskih odrov, so ob napovedi koncerta zapisali pri Cankarjevem domu.

Laurie Anderson je znana predvsem po svojih večmedijskih predstavitvah. Je vizualna umetnica, skladateljica, pesnica, fotografinja, filmska ustvarjalka, strokovnjakinja za elektroniko, vokalistka in inštrumentalistka.

V svet popularne glasbe jo je izstrelil znameniti komad O Superman v začetku 80. let minulega stoletja, nato tudi njeni albumi iz tistega časa, med drugimi Big Science, Mister Heartbreak in Home of the Brave.

Laurie Anderson je že več desetletij nazaj nastopila v ljubljanski dvorani Tivoli ter leta 2012 v Mariboru v okviru takratnega projekta Evropska prestolnica kulture. V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bo tokrat nastopila prvič.

Vkfpi2H8tOE

KvOoR8m0oms

CL2a8fos5NI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.