Uredništvo

 |  Družba

FOTOGALERIJA / Shod za pravice živali v Ljubljani

Naš planet je tudi njihov

© Janez Zalaznik

V nedeljo je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod za pravice živali. S tablami za pravice živali, majicami NARD in transparentom "Naš planet je tudi njihov / Our planet is theirs too" so se pridružili 200 mestom po vsem svetu, v katerih so imeli ta dan pogrebno slovesnost za milijarde živali, ki so v preteklem letu izgubile življenje zaradi prehrambene industrije.

Ljubljana se je tako pridružila 200 mestom po vsem svetu, v katerih so imeli ta dan pogrebno slovesnost za milijarde živali, ki so v preteklem letu izgubile življenje zaradi prehrambene industrije.

Shod je bil miren, tih in žalujoč, podoben slovesnosti na pogrebih. Namesto udeležencev shoda so govorili napisi na tablah s slikami živali iz hlevov, klavnic, kletk in mrež, laboratorijev in cirkusov. Prebrali so tudi deklaracijo pravic živali v slovenskem in angleškem jeziku, pod katero so se na koncu shoda lahko podpisali vsi sodelujoči in mimoidoči podporniki. 

Več fotografij v fotogaleriji Janeza Zalaznika spodaj.

  • Slika 296592
  • Slika 296593
  • Slika 296594
  • Slika 296595

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.