STA

 |  Svet

Vatikan želi zbrati milijardo podpisov 

Kako in do kdaj naj bi zbrali milijardo podpisov, kardinal Gambetti ni pojasnil

Vatikan želi zbrati milijardo podpisov za svetovni poziv k solidarnosti in miru. Poziv skoraj 30 Nobelovih nagrajencev bodo objavili v soboto zvečer na srečanju mladih, umetnikov in duhovnikov s papežem Frančiškom na Trgu svetega Petra v Vatikanu, je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil italijanski kardinal Mauro Gambetti.

Besedilo na temo globalnega bratstva bosta papežu uradno predstavila Nobelova nagrajenca za mir Muhamad Junus in Nadia Murad, papež pa bo poziv predstavil po uradnem nagovoru navzočih na srečanju.

Kako in do kdaj naj bi zbrali milijardo podpisov, kardinal Gambetti ni pojasnil. Dejal je le, da bo srečanje "odlična priložnost za ponovno odkritje vrednosti bratstva". Kampanji se pridružujejo tudi mednarodne organizacije, kot je Sklad ZN za otroke (Unicef).

Srečanja pod geslom #NotAlone se bodo po napovedih udeležili tudi znani umetniki, kot sta operni zvezdnik Andrea Bocelli in italijanski pop pevec Al Bano.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.