Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Volkovi v sredinski preobleki

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Anže Logar je prejšnji teden tudi uradno ustanovil Platformo sodelovanja. Po Ruparjevem Inštitutu 1. oktober gre za že drugo parastrankarsko iniciativo, ki je nedavno vzklila na slovenski desnici. Logar je namreč še vedno drugi človek stranke SDS, tja pa vodijo tudi vse povezave Ruparjevega društva.

Tako kot je Janševa stranka svoja trobila zamaskirala v neodvisne lokalne medije, svoje satelite zdaj predstavlja kot "avtonomno civilno družbo". Zdi se, da je končni načrt obe gibanji preleviti v stranki, ju predstaviti kot sredinski in na naslednjih volitvah SDS-u pomagati do zmage.

A to ni edina nevarnost. Z nenehnim ponavljanjem, da so Logarjeve in Ruparjeve ideje sredinske, se proti desni pomika celoten politični diskurz, skrajno desna stališča pa v javnosti postajajo bolj sprejemljiva. Čeprav pri tem sodelujejo tudi liberalni politiki in mediji, se ne pustite prepričati – Logar in Rupar sta podaljška Janeza Janše, njuna "sredinskost" pa le krinka za sodelovanje z nazadnjaško politiko.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.