Uredništvo

 |  Kultura

Akademija za vizualne umetnosti odpira Galerijo AVA

Diplomska in pregledna razstava del študentk in študentov

© Jaka Komac

Na Akademiji za vizualne umentnosti AVA na Trubarjevi cesti 5, v Ljubljani bodo danes, 13. junija ob 19. uri odprli diplomsko in pregledno razstavo AVA015 in novo Galerijo AVA. Na razstavi bo predstavljena produkcija del študentk in študentov AVA-Akademije za vizualne umetnosti na diplomskem in podiplomskem študiju. Zastopana bodo dela v različnih medijih, kot so fotografija, objekti, instalacije, slike, videi, filmi ter makete filmskih scenografij.

Na razstavi sodelujejo: Bad Artist, Julija Brajnik Volčič, Nika Gregorič, Teja Gregorič, Ronja Hage Tange, Youssef Hamza, Marija Klun, Jaka Komac, Ana Kovačič, Brina Krišelj, Agate Lielpetere, Jaša Andrej Müller, Čarna Nikolić, Lara Papov, Kristina Paunovski, Gaja Prinčič, Neža Rant, Luka Rep, Polina Shkolnikova, Sebastjan Skutnik, Lara Slekovec, Pia Sovinc, Anila Spahiu, Žiga Starc, Gea Stošicki, Iva Suhadolnik Gregorin, Rina Zakrajšek, Mia Zigmund, Eva Zorjan, Ema Žičkar, Manca Žitnik.

Z Galerijo AVA, ki jo bodo odprli ob 22. uri  želijo razširiti svojo dejavnost z ustanovitvijo večjega interdisciplinarnega centra, ki bo združeval vse dejavnosti zavoda. Poleg uveljavljenih domačih in mednarodnih koprodukcij na področju razstav in umetniških produkcij AVA razvija in pripravlja nove projekte in modele sodelovanja.

AVA je bila ustanovljena kot izziv splošnemu odnosu do umetnosti in kreativnosti v Sloveniji in širši regiji, predvsem glede na diskurz o družbenopolitičnih posledicah globalizacije kulture in družbe. AVA vzpodbuja interdisciplinarne raziskave in uporabo novih medijev in tehnologij znotraj zgodovinskega in teoretičnega okvirja. Študij temelji na kritičnem razumevanju umetnosti znotraj širšega kulturnega in družbenega konteksta.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.