Uredništvo

 |  Politika

Se SDS res pripravlja na obdobje po Janši?

IZJAVA DNEVA

"SDS se postopoma pripravlja na tranzicijo na obdobje 'po Janši', pri čemer se zavedajo, da je ravno predsednik SDS-a figura, ključna, vsaj v tem trenutku, za strankino biti ali ne biti. Ravno zato si odpirajo toliko opcij, med katerimi morajo izbrati, da bo tranzicija zanje čim manj boleča."

"Če Janša dejansko ne bo kandidiral za predsednika stranke, potem je Logar daleč najboljša izbira, saj si je nabral kar nekaj političnega kapitala. Ustanavljanje Platforme se morda zdi v tej luči nesmiselno, vendar drži ravno obratno. Platforma lahko ponudi dve izhodišči za SDS. Logar lahko na podlagi Platforme ustanovi novo stranko, ki bo delovala bolj sredinsko ter povezovalno, obenem pa še vedno stala trdno ob boku SDS-u. Druga pot, ki jo ponuja Platforma, pa je, da kot neki okvir ponuja kontinuirano pojavljanje Logarja v javnosti ter slednjemu krepi pahorjansko avro nosilca preseganja političnih razkolov v slovenski družbi, naposled pa s tem kapitalom prevzame SDS in išče zmago na naslednjih državnozborskih volitvah."

(Novi politični imidž Anžeta Logarja po mnenju Marinka Banjaca z ljubljanske Fakultete za družbene vede ni naključje, temveč predstavlja potencialne usmeritve celotne stranke SDS; v intervjuju za MMC RTV Slovenija)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.