STA

 |  Svet

Biden / »Jasno je, da Putin izgublja vojno v Ukrajini«

Ameriški predsednik Joe Biden je ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za izobčenca, ki da jasno izgublja vojno v Ukrajini

Ameriški predsednik Joe Biden je danes ruskega predsednika Vladimirja Putina označil za izobčenca, ki da jasno izgublja vojno v Ukrajini. Je pa še prezgodaj za ocene, ali je položaj ruskega predsednika oslabljen zaradi upora plačancev skupine Wagner, je dejal novinarjem pred Belo hišo.

"Težko je reči, vendar je jasno, da izgublja vojno v Ukrajini," je na vprašanje, ali je upor Putina oslabil, odgovoril Biden. "Putin je sedaj izobčenec po svetu," je dodal in ponovil, da je Putinov položaj sedaj šibkejši.

"Putin je sedaj izobčenec po svetu."

Joe Biden,
predsednik ZDA

Bela hiša ostaja previdna pri ocenah posledic upora skupine Wagner pod vodstvom Jevgenija Prigožina, ki se je začel nenadoma in nato hitro končal, še preden se je uresničila grožnja o pohodu na Moskvo.

Bidnova vlada vztraja, da niso bile ZDA ali zaveznice nikakor vpletene v dogajanje in da gre za notranji spor.

Ameriški analitiki večinoma ocenjujejo, da je bil upor Prigožina, ki se je že zatekel v Belorusijo, uperjen proti vodstvu ruske vojske in obrambnega ministrstva zaradi neuspešne vojne v Ukrajini in ne proti Putinu.

LU8a4iEuDAQ

7tVnVoTgAMw

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.