Uredništvo

 |  Politika

Komu se lahko Golob zahvali za padec politične podpore?

IZJAVA DNEVA

"Bešič Loredan je oseba, ki se ji lahko Golob v največji meri zahvali za padec politične podpore. Ministrova v nebo vpijoča nesposobnost — skupaj z Golobovim zatrjevanjem, da minister še vedno uživa njegovo zaupanje — je politični fiasko posebne vrste, ki bi zahteval podrobnejšo analizo."

"Če bi Golob bil moder, bi interpelacijo izkoristil za to, da ministra za zdravje odstavi. Zamenja. Z nekom, ki bi dejansko okrepil delovanje javnega zdravstvenega sistema. Ne pa sprejemal in izvajal ukrepe, ki navidez delujejo kot ukrepi, ki bodo rešili javno zdravstvo, za katere pa vsi, ki vsaj približno razumejo delovanje tega sistema, vnaprej vedo, da ga bodo samo še bolj rušili. Kar je po letu dni Loredanovih ukrepov dokazano."

(Kolumnistka Vesna V. Godina v Večerovi kolumni o tem, da vlada ne potrebuje ministra za najbolj kritični resor, ki javno razlaga, da se ne dá nič narediti)

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in predsednik vlade Robert Golob

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan in predsednik vlade Robert Golob
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.