Uredništvo

 |  Politika

»Popravljanje posledic poigravanja z javnim zdravstvom bo dolgotrajno«

IZJAVA DNEVA

"Robert Golob je imel pred petkovim umikom Bešiča Loredana obilo priložnosti, da bi ustavil strmo pot navzdol. Da težave zdravstvenega resorja uhajajo izpod nadzora, je bilo mogoče slutiti že novembra lani, ko se je zdravstveni minister zagovarjal zaradi navedb sindikata Fides o grožnjah v telefonskem pogovoru. Golob je takrat verjel v ministrovo razumevanje, 'da se stvari ne bodo več ponavljale'. Bešič Loredan je ključen za to, da zdravstvo po tridesetih letih spravimo na raven, ki si jo Slovenci in Slovenke zaslužijo, je takrat zatrjeval Golob."

"V vladi so se velikemu delu interventnih ukrepov na koncu odpovedali. V prihodnje bodo, podobno kot pred poskusom iskanja meja javnega zdravstva, v celoti plačane le nekatere in ne več vse zdravstvene storitve. Tudi faze, v kateri bi vrata v javni sistem na široko odprli zasebnikom brez koncesije, ne bo. A škoda je bila že narejena. Popravljanje posledic poigravanja z javnim zdravstvom, ki najbolj prizadene bolnike, bo dolgotrajno."

(Novinarka Nina Knavs v Dnevnikovem komentarju o tem, da se je premier Robert Golob javni refleksiji o potezah ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana dolgo dosledno izogibal)

Danijel Bešič Loredan

Danijel Bešič Loredan
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.