STA

 |  Svet

Zaradi plazu ustavili železniški promet med Francijo in Italijo

Po napovedih bo železniški promet ustavljen najmanj do četrtka

Zaradi zemeljskega plazu v dolini Maurienne v francoskih Alpah so ustavili železniški promet med Francijo in Italijo, so danes sporočile lokalne oblasti. Po napovedih bo železniški promet ustavljen najmanj do četrtka. Plaz je zasul tudi nekatere ceste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zemeljski plaz se je utrgal v nedeljo ob 17.15 po srednjeevropskem času. Skale s skupno prostornino 700 kubičnih metrov so trčile v zaščitno pregrado ob cesti, ki vodi do prelaza Mont Cenis in italijanske doline Susa, so sporočile regionalne oblasti v Savoji.

"Po včerajšnjem velikem zemeljskem plazu so naše službe mobilizirane, da bi čim prej obnovile cestne in železniške storitve."

Clement Beaune,
francoski minister za promet

Zaradi plazu so bili ustavljeni vsi čezmejni vlaki na progi Chambery - Torino in regionalni vlaki TER v dolini Maurienne. Predor Frejus, ki povezuje Francijo in Italijo, pa je trenutno zaprt tudi za težke tovornjake. Voznikom oblasti svetujejo, naj namesto tega uporabijo predor Mont Blanc ali avtocesto A8.

"Po včerajšnjem velikem zemeljskem plazu so naše službe mobilizirane, da bi čim prej obnovile cestne in železniške storitve," je na družbenih omrežjih zapisal francoski minister za promet Clement Beaune in dodal, da bo za ponovno vzpostavitev prometa potrebnih več dni.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.