Uredništvo

 |  Politika

Je Blejski strateški forum s poudarkom na podnebnih spremembah zadel v polno?

IZJAVA DNEVA

"Blejski strateški forum je s poudarkom na podnebnih spremembah včeraj, ko se je nad Slovenijo, Italijo, Francijo in Avstrijo zgrnilo novo hudo nevihtno neurje, zadel v polno. Podnebna varnost postaja ena izmed prevladujočih oblik varnosti, ki so ji pogosto podrejene vse druge – prehrambna, ozemeljska, gospodarska. Z razpravami o teh vprašanjih in globalni solidarnosti Blejski strateški forum letos meri na eno izmed najaktualnejših tem, skupno vsem državam na svetu. V ožjih regionalnih okvirih je letos forum s poudarkom na Zahodnem Balkanu poskrbel za postavljanje nove širitvene agende v Evropski uniji, o kateri bo gotovo govor v prihodnjih mesecih."

(Novinar Aleš Gaube v Dnevnikovem komentarju o tem, da v osemnajstih letih Blejski strateški forum ni prehodil zgolj balkanske in podnebne, temveč tudi številne druge aktualne zunanjepolitične poti)

Poplave v Šenčurju

Poplave v Šenčurju
© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.