Uredništvo

 |  Politika

»Za SDS je protimigrantska retorika stalnica že dve desetletji«

IZJAVA DNEVA

"Čeprav Slovenija trenutno živi v navideznem obdobju premirja med političnima blokoma po katastrofalnih poplavah, pa opozicija, govorimo predvsem o SDS, ves čas igra opozicijsko vlogo. Kar je seveda popolnoma razumljivo in pričakovano. Že pri vprašanju obnove po poplavah, pri katerem SDS vladi Roberta Goloba ne meče polen pod noge, so se izkristalizirale jasne ideološke razlike. Opozicija ne podpira solidarnostnega prispevka državljanov za obnovo po poplavah."

"Še manj solidarnosti, pravzaprav nič, pa SDS ne izkazuje pri vprašanju upravljanja migracijskih tokov. Prebežniki so zanje lenuhi in paraziti, ki jih je treba na južni meji ustaviti na trdo – z ograjo, žico z rezili ali policijsko gumijevko. Za SDS je protimigrantska retorika stalnica že dve desetletji in nemalo volivcev stranko voli prav zaradi ostrih stališč do nesrečnikov iz tretjega sveta. Zato se mora stranka vedno znova mobilizirati, ko se statistike nedovoljenih prehodov meje dvignejo."

(Novinar Uroš Esih v Delovem komentarju o tem, da ćeprav Slovenija trenutno živi v navideznem obdobju premirja med političnima blokoma po katastrofalnih poplavah, pa SDS, ves čas igra opozicijsko vlogo)

© Željko Stevanić

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.