Uredništvo

 |  Politika

»Da so razpisi v tej državi poligon korupcije, vemo že dolgo«

IZJAVA DNEVA

"Da so razpisi v tej državi poligon korupcije, vemo že dolgo, toda ali ni ta primer prav zares šolski, resnično eksemplarična zloraba javnega denarja: ena od prijaviteljic na razpis prek svojega zasebnega podjetja pri razpisu pomaga štirim drugim tako, da jim izpuli sedem odstotkov, t. j. 35.889 evrov, za storitev, ki nikakor ne sme biti plačana iz namenskega denarja za NVO. So te organizacije tvegale nenamensko, nezakonito rabo sredstev, ker je razpis nerazrešljiv birokratski oreh, nastavljen tako, da tudi marsikaj dobrega ne uspe, ali ker Kaja Primorac o celotni zadevi 've več' kot običajni prijavitelji? Za 35.889 evrov bi lahko na ministrstvu za mesec dni najeli 20 svetovalcev, ki bi pomagali vsem, ne le štirim prijaviteljem, ki se ne znajdejo v njihovi birokratski džungli. Toda v tem primeru bi bil ves denar razdeljen, ministrica pa ne bi mogla z nerazporejenimi sredstvi podpreti še prijateljičinega zavoda IPES."

(Kolumnistka Tanja Lesničar Pučko v Dnevnikovi kolumni o domnevni netransparentnosti ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik pri razpisu za nevladne organizacije)

Sanja Ajanović Hovnik

Sanja Ajanović Hovnik
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.