Dora Trček

 |  Mladina 42  |  Kultura

Uničenje, ki rodi spremembe

Angeli v Ameriki v režiji Nine Rajić Kranjac so pogumna šesturna odisejada o hrepenenju po tistem, kar je bilo, in upanjem na tisto, kar še prihaja

Predstava Angeli v Ameriki se odvija na več prizoriščih v Slovenskem mladinskem gledališču in zunaj njega, med drugim tudi na notranjem dvorišču znamenitega Baragovega semenišča.

Predstava Angeli v Ameriki se odvija na več prizoriščih v Slovenskem mladinskem gledališču in zunaj njega, med drugim tudi na notranjem dvorišču znamenitega Baragovega semenišča.
© Ivian Kan Mujezinović

Petnajstega oktobra, na hladen nedeljski večer, se je v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani zgodila prva premiera letošnje gledališke sezone, ki so jo poimenovali »Sezona ljubezni in teh stvari« – predstava Angeli v Ameriki v režiji Nine Rajić Kranjac. Drama, ki je postavljena v Reaganovo Ameriko osemdesetih let v času razmaha epidemije aidsa, je mladega ameriškega dramatika Tonyja Kushnerja na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja sunkovito izstrelila med zvezde ameriškega gledališča; zanjo je prejel tako Pulitzerjevo nagrado kot dve nagradi tony. Ustvarjalna ekipa pod režijsko taktirko Nine Rajić Kranjac je bogato in kompleksno besedilo prevedla v pogumno gledališko dejanje, ki spretno in premišljeno pluje med temeljnimi življenjskimi vprašanji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.